Evenementen

We verwelkomen u graag op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 januari 2024 op AGRO-EXPO te Roeselare stand N° 13.

VEEPRIJSKAMP BOGAARDEN (21 JULI 2023)


Wij willen  u uitnodigen op de volgende editie van de 'Interprovinciale melkveeprijskamp Bogaarden', waar wij dit jaar opnieuw weer aanwezig zijn.

Traditiegetrouw zal dit evenement plaats vinden op 21 juli 2023 tijdens ‘Jaarmarkt Bogaarden’ op de gekende terreinen in de Molenstraat. Dti evenement wordt georganiseerd door de Pajotse Melkers.

 

Meer info te verkrijgen via mieke.vander.schueren@crv4all.com of

0474/406932.

We verwelkomen u graag op donderdag 12, vrijdag 13,  zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023 op AGRIFLANDERS stand N° 1121.

VEEPRIJSKAMP BOGAARDEN (21 JULI 2022)


De bedoeling is om zowel een zwartbont- als roodbontkeuring te laten plaatsvinden. 

Dit in twee ringen met 1 jurylid die zal navigeren tussen de twee ringen.
De roodbontkeuring zal uiteraard pas plaatsvinden als er voldoende roodbonten ingeschreven zijn. Dus hierbij ook een warme oproep om uw betere roodbonten in te schrijven. 


Alle Vlaamse melkveeveehouders die voldoen aan de sanitaire statuten en deelnemen aan officiële Vlaamse MPR en stamboekregistratie kunnen inschrijven voor dit evenement. 

 

Opnieuw is er dit jaar  een wedstrijd "Showmanship". Iedereen geboren tussen 2004 en 2010 mag hier aan deelnemen met een pink die deelneemt aan jongveeprijskamp. Ook is er een kindershow voorzien met kalveren. Voor elke deelnemer wordt een mooie prijs voorzien.  

 

Kalveren voor de kindershow dienen geboren te zijn in 2022. 

Jongvee kan deelnemen vanaf een leeftijd van 6 maanden (rekeninghoudend met de data van de prijskamp). 


Voor de plaatselijke deelnemers (leden van onze studieclub) is er ook een kampioenschap 'Pajotse Melkers'. 


Meer info te verkrijgen via mieke.vander.schueren@crv4all.com of

0474/406932.


U kunt ons vinden op:Vital Nutrition & Allflex nodigen u op dinsdag 5 april 2022 van harte uit in Lierde voor een rondleiding op het melkveebedrijf Vindevoghel, het gebruik van het koemonitoringsysteem en een presentatie over enkelvoudig voeren.

Programma

13.15 Ontvangst met koffie

13.30 Presentatie over Melkveebedrijf Vindevoghel

13.45 Presentatie Vital Nutrition: Hoe economisch en efficiënt voeren met enkelvoudige grondstoffen

14.15 Presentatie over Allflex SenseHub™

15.00 Rondleiding Melkveebedrijf Vindevoghel

16.00 Afsluiting en vragen

Gelieve niet in bedrijfskleding te komen.

U kunt zich voor deze dag kosteloos aanmelden via volgende link https://forms.gle/ShpJXddAzBJ9zpMU6

Adres:

Melkveebedrijf Vindevoghel

Steenweg 1

9570 Lierde


EIGEN GETEELD EIWIT IN HET RANTSOEN

Heeft u al nagedacht om uw krachtvoer te vervangen door meer bijproducten en/of eigen geteelde producten? Energiebronnen zijn in verschillende soorten en vormen beschikbaar, maar voor eiwit daarentegen zijn de mogelijkheden beperkter.

De vraag ‘welke alternatieve eiwitbronnen kunnen een vleesveerantsoen compleet maken?’ legden we voor aan Filip Tilleman van Vital Nutrition. Als nutritionist heeft Filip een ruime ervaring met vleesveerantsoenen en alternatieve voerdermiddelen. Nu zelf eiwit telen – mede dankzij het premiestelsel van de overheid – economisch interessanter geworden is, vonden wij het de moeite om daar Filip zijn licht op te laten schijnen.

We doen dit op het bedrijf van Geert en Veerle Demasure-Vercaemer. Op hun fokbedrijf ‘Ter Bos’ hebben ze ervaring met het voeren van zelf geteelde veldbonen. Hun ervaring mét daarbij ook het effect op smaakbeïnvloeding van het vlees, delen ze met ons. De avond sluiten we af met een lekkere hap en een drankje.

PRAKTISCH:

Datum: vrijdag 11 maart

Locatie & bedrijfsbezoek: Demasure Geert & Veerle, Bosstraat 5, 8580 Avelgem

PROGRAMMA:

19.45 uur Ontvangst

20.00 uur Opening

20.05 uur “Welke eiwitbronnen passen in het vleesveerantsoen?”

20.50 uur Praktijkervaring + bedrijfsvoorstelling

21.15 uur Bedrijfsbezoek

 

 


JONGVEESHOW  WESTHOEK HOLSTEINS (4 SEPTEMBER 2021)


VEEPRIJSKAMP BOGAARDEN (21 JULI 2021)


Traditiegetrouw zal dit evenement opnieuw plaats vinden op 21 juli 2021 tijdens ‘Jaarmarkt Bogaarden’ op de gekende terreinen in de Molenstraat. 

 

De bedoeling is om zowel een zwartbont- als roodbontkeuring te laten plaatsvinden. Dit in twee ringen met aparte juryleden.


Alle melkveeveehouders die voldoen aan de hygiënische statuten en deelnemen aan officiële Vlaamse MPR en stamboekregistratie kunnen inschrijven voor dit evenement. 

 

Opnieuw is er dit jaar  een wedstrijd "Showmanship". Iedereen tussen 12 en 17 jaar mag hier aan deelnemen met een pink die deelneemt aan jongveeprijskamp. Ook is er een kindershow voorzien met kalveren. Voor elke deelnemer wordt een mooie prijs voorzien.  

 

Kalveren voor de kindershow dienen geboren te zijn in 2021. 

Jongvee kan deelnemen vanaf een leeftijd van 6 maanden (rekeninghouden met de data van de prijskamp). 


Meer info te verkrijgen via mieke.vander.schueren@crv4all.com of

0474/406932.

We verwelkomen u graag op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 januari 2020 op AGRO-EXPO stand N° 14.

Het Europees Holstein Kampioenschap in Libramont (12-13 aptil 2019).

We verwelkomen u graag op donderdag 10, vrijdag 11,  zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 op AGRIFLANDERS stand N° 1121.

We verwelkomen u graag volgende zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 januari 2018 op AGRO EXPO stand N° 12.

Uitnodiging Opstartvergadering MILK TRADING COMPANY 31 mei te Gent

Startvergadering MILK TRADING COMPANY

Lancering MILK TRADING COMPANY

JONGVEESHOW  WESTHOEK HOLSTEINS (10 SEPTEMBER 2016)

PROVINCIALE PLOEGWEDSTRIJD & GYMKHANA (28 AUGUSTUS 2016)

TREKKERTREK ESSEN (30 JULI 2016)

VEEPRIJSKAMP BOGAARDEN (21 JULI 2016)


Tijdens de traditionele jaarmarkt te Bogaarden op donderdag 21  juli 2016 gaat opnieuw de interprovinciale veeprijskamp voor melkvee door. Er zal gejureerd worden door een bekend jurylid. Alle Vlaamse melkveeveehouders die voldoen aan de geldende sanitaire statuten en deelnemen aan officiële MPR en stamboekregistratie kunnen inschrijven voor dit evenement.. De prijskamp start omstreeks 10 uur. Graag nodigen we alle geïnteresseerde fokkers uit om deel te nemen aan deze mooie prijskamp. Opnieuw is er dit jaar  een wedstrijd “Showmanship”. Iedereen tussen 12 en 17 jaar mag hier aan deelnemen met een pink die deelneemt aan jongveeprijskamp. Ook is er een kindershow voorzien met kalveren tot 6 maand oud. Voor elke deelnemer wordt een mooie prijs voorzien. Inschrijven voor showmanship, kalvershow en veeprijskamp kan bij Mieke Vander Schueren tot ten laatste 26 juni 2016.


Ook geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen. Naast de prijskamp is er nog veel meer te zien: markt, neerhofdieren.. Kortom voor elk wat wils en zeker een bezoekje waard!


Meer info te verkrijgen via mieke.vander.schueren@crv4all.com of 0470/888348

AGRO-BEURS GERAARDSBERGEN (3 JULI 2016)

ABS HOEVEFEEST KAASKERKE (25 JUNI 2016)


Op zaterdagavond 27 juni 2015 vond terug het hoevefeest plaats bij familie Joël, Rita en Joren Van Coppenolle-Vandeputte aan de prachtige IJzerdijk in het pittoreske dorpje Kaaskerke, midden in de weidse stilte van de vette Westhoek Polders. Dit  jaarlijks zomerevenement ingericht door het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) Diksmuide lokte terug zo’n 850 gasten. De zeer gedreven Joël, voorzitter van de lokale ABS-afdeling, kan samen met zijn vrouw Rita en het enthousiasme ABS-taem terugblikken op een uitermate geslaagd feest. De 'Oklahoma Joe barbecue smoker' met de ambachtelijk BBQ-ham werd erg gesmaakt door de gasten en werd verzorgd door de barbecue- en cateringspecialist ‘Traiteur Standaert’ uit Ichtegem onder de deskundige leiding van Hans Vandewatere, oud-leerlingen van de Slagers-traiteursschool Diksmuide. In een aantal leuke springkastelen konden de kleinsten zich kostelijk uitleven en veel plezier maken met hun speelkameraadjes.